> Kinderen Voir les archives> Krokus Stages 2019

Krokus Stages 2019

Inschrijvingen op 08/02/2019

02 412 12 20 8>12:00Krokus stage 2019

Van maandag 04 maart tot 08 maart 2019

Inschrijvingen op 08 februari vanaf 8u00 op 02 412 12 20, later ter plekke in het Huis van Culturen en in het WAQ

Stage van 9h00  tot 16h30 en onthaal van 8u30 tot 17u00


Huis van Culturen

Ouders en kinderen (18m – 3 jaar)

JE HOOFD TUSSEN DE STERREN, DE MAAN IN JE ARMEN

Pas op! 9u tot 11u30

Begeleid door Alice Maffi en Frederica Antonelli

In de vroege ochtend, als de zon nog verstopt is, zou je soms graag nog wat langer blijven liggen onder de zachte deken van de nacht, om in jezelf de kleine waardevolle schatten die het donker brengt  nog eventjes vast te houden…

Op het programma voor de vijf ochtenden: ochtendmassages, dansen met de vuurvliegjes, verhaaltjes en wiegeliedjes tussen de sterren, koprollen en knuffels met de maan, fresco “slaapwel, goedemorgen” !

Tarief Molenbeekenaars: 15 euro voor de vijf dagen

Tarief niet-Molenbeekenaars: 20 euro voor de vijf dagen


3-5 jaar

Dans - tekening

Met Estelle leer je je lichaam kennen, hoe het plooit, springt, draait, wat je nodig hebt,…
Je lichaam is je huisje, dan komt je familie en dan de hele wereld waarin je woont. Je gooit je armen, grijpt je enkels, doet je buikje wiebelen op het ritme van de wind en de natuur!


Beeldende kunsten en beweging 

Teken, snij, plak, scheur, beweeg en kijk naar de sporen die je achterlaat! Als een landschap van tekeningen en bewegingen, soms een zachte horizon, soms gek, soms geruststellend... Een heel netwerk van tekeningen en bewegingen die jij en je vrienden zullen maken op de muur, op de vloer en misschien op het plafond. In de ruimte zullen we elkaar ontmoeten, en onze potloden ook: een klein stukje weg samen?


6-8 jaar

De mini-fabriek van een geluids-verhaal met Mathilde

Hoe worden verhalen verteld?
Een stage om te verzinnen. Te verzinnen en plezier te hebben met de duizenden manieren die er zijn om een verhaal te vertellen door het te verrijken met woorden, geluiden, geluidseffecten, muziek, commentaren,…
Luister naar alledaagse geluiden en gebruik ze!
Op het einde van de stage: een echt audioboek!


Polaroid, decor bouwen met Samuel

Ontdek de superheld of superheldin in jezelf!Hou je van deze overweldigende personages? Of ze nu gemeen zijn, aardig, machiavellistisch of welwillend, mooi, lelijk, behendig, grappig of ultra-gespierd, vermom jezelf en word iemand uit de tijd van een polaroid!Op het einde: een portrettengalerij van superhelden uit Molenbeek en een boekversie om mee naar huis te nemen!

9-12 jaar

Instrument maken met Maxime

Laten we de instrumenten maken die ons doen reizen in een verbeelding met geluiden! Scratch, stel de frequentie af, voeg effecten toe om de geluiden van de jungle en de bergen na te bootsen. We houden het ritme, terwijl anderen zich laten meeslepen in een lyrische melodie. Gedurende deze week ontdekken we een onconventionele en innovatieve muziek van home made instrumenten en microfoons.

Toneel met Natalia
Wat als we een denkbeeldig gezin creëren om te spelen, om te spelen dat we van kindertijd naar ouderdom springen, van volwassene naar tiener, om te verjongen en ouder te worden in een vingerknip, om verschillende leeftijden te passen zoals we verschillende kostuums uitproberen. We verwoorden onze ervaringen, vertellen met onze lichamen en spelletjes. Tijd verstrijkt, maar we profiteren, op gelijk welke leeftijd, van het heden en de verbeelding - waar alles altijd mogelijk is!

13-16 jaar

In de namiddag, op 3 gemeente!

Sluit je aan bij deze groep jongeren van je gemeente en slaag in je missie van Tram 82! Drie ploegen worden gevormd: Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Gillis en Vorst. Elk ploeg krijgt 4 dagen om een zoektocht te bedenken.
Op de vijfde dag wordt het spel gespeeld! Wie brengt de missie tot een goed einde?


WAQ

Wijk Antenne de Quartier –Liverpoolshtraat 2, 1080 Molenbeek

3-5 ans

Eerste dans ! Met Pietro  

Met deze "Eerste Dans" ontdekken we ons eigen lichaam in beweging, door muziek, voorwerpen en relaties met anderen. Soms in groep, soms alleen, geven we uiting aan onze spontane behoefte om te bewegen. Laten we springen, tekenen, bewerken! We maken ons vermogen wakker om te luisteren, te kijken en voelen. Breng voor deze "Eerste Dans" een voorwerp en een muziekje mee waar je, diep van binnen, van houdt!

Opgelet:  tijdens deze stage worden uw kinderen gefilmd als onderdeel van een Charleroi danse project.


Toneel met Françoise

"Neem de tijd"

Neem de tijd om…elkaar te ontmoeten...naar de beelden van een boek te kijken ...uit te rekken...een warme chocolademelk te drinken...een nieuw spel te ontdekken...te dromen en vertellen...

Een zoet voorstel om de tijd te nemen voor elk moment tijdens deze krokusvakantie, dat is wat we je elke namiddag in de WAQ voorstel. Een week van ontspanning en plezier, een week in schildpad-modus!


6-9 ans

Instrument maken met Maxime

Laten we de instrumenten maken die ons doen reizen in een verbeelding met geluiden! Scratch, stel de frequentie af, voeg effecten toe om de geluiden van de jungle en de bergen na te bootsen. We houden het ritme, terwijl anderen zich laten meeslepen in een lyrische melodie. Gedurende deze week ontdekken we een onconventionele en innovatieve muziek van home made instrumenten en microfoons.

Circus en geluid met Aymeric
Ontdek de wondere wereld van Circus en Body Music! We ontdekken alle geheimen van jongleren, we worden koorddansers of menselijke piramides & we verkennen ritmes van lichaamspercussie, beatbox en nog vele andere. We maken kennis met de buitengewone mogelijkheden van ons lichaam waarvan de enige beperking onze verbeelding is.

 

Prijs:

*Molenbeekenaar of ingescheven in een Molenbeekse school: 35€

*Andere: 60€

*De jongeren van 13-16 jaar GRATIS

Aarzel niet om ons te contacteren

mclemeur@molenbeek.irisnet.be

abonnet@molenbeek.irisnet.be

Er zijn stages in het Huis van Culturen en in het WAQ

 

Tot dan!

événements

Il n'y a pas d'événements à venir pour cette catégorie.
Vous pouvez consulter les archives des événements passés pour cette catégorie.

Newsletter