> Kinderen Voir les archives> Lentestage 2019

Lentestage 2019

Lentestages 2019 - 08/04 au 12/04

Inschrijving: 15/03/2019  - 02/412 12 20 van 08:00 tot 12:00

Bevestiging en betaling ter plaatse in het HCSS op zaterdag

Let op: de inschrijvingen vinden plaats op vrijdag en moeten de daaropvolgende zaterdag bevestigd en betaald worden. Als we de woensdag erna nog geen betaling hebben ontvangen, wordt de inschrijving automatisch geannuleerd.

Lentestages  van 8 tot 12 april

Stage van 9:00  tot 16:30 en onthaal van 8:30 tot 17:00

In alle ateliers worden de kinderen steeds een halve dag begeleid door de ene kunstenaar, en het andere dagdeel door de andere. De kinderen ontdekken zo in een week twee disciplines die aan elkaar gelinkt zijn.

Voor meer info: 02/4121220 / mclemeur@molenbeek.irisnet.be / abonnet@molenbeek.irisnet.be

Huis van Culturen

Ouders&kinderen (18m – 3 jaar)

Let op ! 9 :00 à 11 :30

De warme zonnestralen en de zachte regen voeden de aarde… Oh, kijk ! Een bloem vouwt zicht open, een vogel zingt, een schaapje loopt in het gras ! Word wakker, strek je armen uit, zing met mij, dat is de lentedans ! Op het programma voor deze vijf voormiddagen samen : Lentekleuren, bloemblaadjes die in de lucht spelen, liedjes en dansjes, een wandeling in de mooie natuur en een kleurrijke salade met jonge scheuten en bloemen.

3-5 jaar

Dans met Rebeca

Een vrolijke week vol dans en beeldende kunst om je denkbeeldige wereld te ontdekken door beweging, beeldende creativiteit en muziek. Samen creëren we werelden met ons lichaam, bouwen we nieuwe paden en ontdekken we muzikale en creatieve spelletjes.                            

Tekenen, schilderen en knippen met Manolo

Teken traag als een schildpad of razendsnel als een haas... Manolo nodigt je uit in zijn laboratorium om beeldende technieken te ontdekken: tekenen, schilderen, collage en zelfs levensgrote sculpturen.

Stap mee in dit universum en laat de artiest in jezelf los!

6-8 jaar

Illustratie & verhalen met Aurélie

Laten we machines uitvinden om tijd te besparen! De ROBOT-IQ380 zou je huiswerk voor je kunnen doen, de ROBOT-RAPIDO zou je je in 1 seconde naar school kunnen brengen, de RUIM-JOU-KAMER-OP-ROBOT heeft geen uitleg nodig…

Dankzij al onze uitvindingen zullen we (bijna) nooit meer laat zijn!

Toneel & dans met Natacha

Bewegen, vertellen, uitleggen, dansen: wakker worden en alle rituelen die daarbij horen. We bewegen ons lichaam en onze gedachten, we ontdekken een tijdperk dat ons onbekend is, we plaatsen onszelf in de schoenen van onze grootouders!

9-12 jaar - 2 opties

Voormiddag - Dans & beweging met Delphine

"Samen dansen, wat betekent dat?" De groep ontdekt zichzelf door de hele week samen te dansen, het worden bewegende landschappen. Uitgevonden omgevingen zullen elke dag een andere vorm aannemen, om steeds het meest onverwachte, het grappigste moment te kunnen vangen.

Namiddag - Musee KANAL nodigt je uit !

"Musea zijn stoffig en saai", "Ik kan dit kunstwerk ook maken! "In een museum zijn er dinosaurussen" ... maar hoe ziet een museum er echt uit? In KANAL kun je de verschillende beroepen van het museum eens zelf ervaren! Je eigen tentoonstelling maken, nadenken over de werken als een kunstcriticus en nog veel meer.

OF

Tekenen, schilderen et Capeira

Een dansochtend die aanleunt bij acrobatiek, heel soepel en speels tegelijk, probeer capoeira met Fraise en een namiddag met Zoe. Ze laat je tekenen in groot en klein, op de muur, op de grond, binnen & buiten,... Beweeg, spreek, geef je mening en creëer!

13-16 jaar

In het kader van de tentoonstelling: MINI GOLF - AGATHE ET MITCH van Vincen Beeckman

Electro-Mini-Golf-Interactive
Een minigolf wordt geïnstalleerd in het Huis van culturen.
Onze missie van fablab'ke: het parcours interactief en elektrisch maken! Op het programma: doe-het-zelf, digitale productie, knutselen met elektronica en geluid, allerlei mechanismen.
De minigolfbaan is geopend tot 30 april.

Als onderdeel van Fablab Mobile Brussels, gefinancierd door Innoviris

Saint-Remy - Pierre-Victor JacobsStraat 17, 1080 Molenbeek

13-16 jaar

Yassine Belarbi, een jonge Molenbeekse artiest, combineert sjabloon en graffiti. In de krokusweek gaat hij aan de slag in de Maritiemwijk, in en rond de St-Remizaal. De muren zullen er nooit meer dezelfde zijn! In samenwerking met  JES (Jeugd en Stad). Geïnteresseerd ?

Meer info bij JES: emma.deruijter@jes.be  ou 0470 13 04 52

TEL.: 0470/130452Algemeen informatie over de stages die in het HCSS plaatsvinden

Ouders&kinderen (18m – 3 jaar)

*Uit Molenbeek : 15€ / Niet uit Molenbeek : 20€

3-12 jaar

*Uit Molenbeek : 35€ / Niet uit Molenbeek : 60€

13-16 jaar

*Uit Molenbeek : 20€  / Niet uit Molenbeek : 35€

événements

Il n'y a pas d'événements à venir pour cette catégorie.
Vous pouvez consulter les archives des événements passés pour cette catégorie.

Newsletter