Voir les archives> Micro-Folie

Micro-Folie

Een ongezien cultureel platform in België, de Micro Folie van Molenbeek biedt een nieuwe blik op de wereld, een luchtige, verrijkende blik.

Een digitaal museum, dat een brug slaat tussen de Academie voor Beeldende en visuele kunsten, het MoMuse en het Huis van Culturen, een nieuwe plek voor uitwisselingen, nodigt uit om de culturen van de Oudheid tot nu te ontdekken a.d.h.v. de meest actuele multimedia-technieken.

De ervaring van de Micro-Folie is zich openstellen voor nieuwe praktijken, voor kunst en creatie, leren, mensen ontmoeten, uitwisselen rond emoties, een sprong maken doorheen de tijd en de beschavingen.

Alleen of in familieverband, onder vrienden, is het digitaal museum een ontmoetingsplek, a.h.w. een uitbreiding toe naar musea, galerieën en andere culturele instellingen.

Vertrekkende van een uniek cultureel aanbod dat honderden meesterwerken verzameld heeft, neemt de virtuele kunstgalerij de toeschouwer mee op reis tussen beelden van erg hoge resolutie, interactieve spelletjes en toelichtingen voor een breed publiek. Een publiekwerking snijdt onderwerpen aan, om mogelijke linken te leggen tussen stromingen.

Eveneens gevoed door een internationaal netwerk van Micro Folies in spé of al in werking (Lille, Sevran, Les Mureaux/Frankrijk; Rangoun/Birma, Izmir/Turkije), schrijft het museum zich in een cultureel platform in expansie dat zal bijdragen tot de uitstraling van Molenbeek.
Ingang:

Maandag tot zaterdag via het Huis van Culturen en Sociale Samenhang (Mommaertsstraat 4)

Zondag via MoMuse (Mommaertsstraat 2a)

***

Gratis

***

Info:

November 2021

zon 21/11/, zon 21/11

zondag in het huis

Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek
Dit seizoen gooit het Huis ook op drie zondagen zijn deuren open om jullie warm & feestelijk te ontvangen, met familie of vrienden, en altijd in ons gezelschap !Op het programma : voorstellingen voor alle leeftijden (0-99 jaar), creatieve workshops, rondleidingen (tentoonstellingen, museum) en een lekkere lunch om te delen rond drie erg leuke thema's !Laatlees meer

Newsletter