> Workshops Voir les archives> Workshops + 3 > 16 jaar

Workshops + 3 > 16 jaar

WOENSDAG-14u > 16u

3-4 jaar

ONTDEKKING (in muziek en beeld) met Mélodie & Charlotte

Zin om te zingen, geluid te maken, te bewegen en te spelen met materialen en kleuren ? Ga mee op de muzikale reis van Charlotte en Mélodie. Samen muziekinstrumenten maken met buizen, doosjes, elastieken en rekkertjes. We spelen met ritmes en maken samen onze eigen muziek. En als we moe zijn gedanst en gezongen zijn, rusten we uit op het verhalentapijt.

4-5 jaar

Ontdekking Beeldende kunsten met Manolo

Plezier en ontdekking staan centraal in deze workshop...

Met tonnen energie en gekke ideeën nodigt Manolo je uit in het laboratorium experimenteel tekenen (zelfs onzichtbaar), schilderen, collage en beeldhouwen.

Je zal er allerlei kunstenaars en boeken ontdekken en al hun verhalen!

Kom naar het atelier en geef vleugels aan de kleine artiest in jezelf!

6-9 jaar

Beeldende kunsten met Perrine

Zet al je zintuigen aan het werk!

Verkenning van de vijf zintuigen via beeldhouwwerk. Je raakt materialen, texturen en bouwmaterialen aan. Je gaat aan de slag met klei, gips, karton, hout, plexiglas of metaal. Je luistert naar voorwerpen die tegen elkaar aan schuren, die over elkaar heen wrijven. Van het vormen- en kleurenspel, over dat van geuren en smaken gebruiken je je hele lichaam om de wereld om je heen te voelen.

9-12 jaar

HIP-HOP CULTUUR- Lucas & co. (sept. > jan.)

Hou je van de hip hop cultuur? Hou je van dansen en probeer je graag combinaties van bewegingen uit? Hou je van de breakdance sfeer en draai je de volumeknop graag wat hoger? In deze workshop zijn Lucas en zijn crew een reservoir van ideeën en danstechnieken, maar bovenal de perfecte motor om je wensen en ideeën waar te maken, voor jou en je groep!

Capoeïra met Céline (feb. > juni)

Capoeira komt uit Brazilië. Het is 300 jaar geleden ontstaan onder de slaven, afkomstig uit Afrika. Capoeira is een kunst van het verzet, die muziek en beweging mixt!

Met Manchinha ontdek je deze cultuur waarbij alle delen van je lichaam in actie komen en zichzelf coördineren, in ritme en muziek, in mooie gecontroleerde gebaren in combinatie met die van anderen. Je leert ook instrumenten bespelen en zingen in het Portugees.

Een leuke workshop, vol energie en interactie: om te ontdekken!

THEATER met Natacha (sept. > dec.)

Acteren is een actie, een daad. Doen is uitvinden, maken … en delen. In de theaterwereld zijn alle ideeën welkom, de meest gekke of juist de heel ernstige, bij uitstek de wereld waar je doet waar je zin in hebt! Samen maken we een stuk, tot leven gebracht door onze lichamen, gedragen door onze stemmen. Een theaterproject van een jaar, een avontuur waarin we zelf de helden zijn!

Slam – stand up – beat box ( feb. > juni)

Met Valérie

" De impovisatie club " of wanneer improvisatie tot creatie leidt. Een open podium voor je ideeën en verlangens.  Slam, stand up, theatrale improvisatie wedstrijden, beat box, verhalen schrijven, muzikale komedie, … en alles wat je maar kunt verzinnen en dat in totale vrijheid. Nu is het aan jou!

13-16 jaar

Young Makers- Fablab’ke

Ontwerpen, maken en delen zijn sleutelwoorden in dit atelier. Waar bricoleren een ware levenskunst is geworden. In het Fablab’ke leer je een 3D printer te gebruiken, je eigen elektronische machines programmeren, de techniek van het lasercutten en nog veel meer. Doe mee met ons en word een echte YOUNG Maker!

ZATERDAG– 10u > -12u

3-4 jaar

BOEM BOEM BEWEEG- Ilaria & Charlotte

Ontdek het ritme in beweging, muziek en beeldende kunst.

In dit atelier stimuleer je je creativiteit en laat je je verbeelding de vrije loop.

Een plek waar de allerkleinsten zich in alle vrijheid kunnen uitleven, met respect voor de andere. 

4-5 jaar

Dans! Met Mathilde

Als jij graag beweegt, springt, tolt, trage of razendsnelle bewegingen maakt en als je enorm van muziek houdt dan is een dansatelier met Saskia geknipt voor jou. Je gaat dansen met alle mogelijkheden van je lichaam en je dansmoves oefenen en delen met anderen.

6-9 ans

Zelfexpressie

Margot en Mallaury stellen een collectief atelier voor,  waar  welzijn en de  beoefening van fysieke oefeningen, collectieve dansen en momenten van individuele verkenning centraal staan. Deze atelier is de gelegenheid om onze cultuur van dans en theater te delen, maar ook om ons open te stellen voor de voorstellen en verlangens van eenieder. Hier zullen we iets meer leren over ons lichaam en onze emoties, en om te begrijpen wat zelfexpressie kan betekenen.

6-99 jaar (1 kind + 1 volwassene = 1 inschrijving) (sept. > jan.)

Met Perrine

Illustratie

Kom en creëer werelden en personages die hun eigen verhaal vertellen, via boeken en spelletjes. Laten we samen grappige, intrigerende en enge verhalen verzinnen. Van penseel tot gravure, we zullen verschillende technieken ontdekken in het werk van Belgische en internationale auteurs en illustratoren.

Met z'n tweeën is beter.

Met je broer of je neef, een van je ouders of je grootouders, nodig ik je uit om samen verhalen te komen maken. Hoe vertel je verhalen? Hoe maak je een boek? In de workshop zullen we leren hoe we onze verhalen vorm kunnen geven, door verschillende illustratietechnieken te verkennen.
3 à 99 iedereen welkom !

3-99 jaar

ATELIER LÉON (/ BEWEGING)-Seppe Baeyens & co. (ZONDER INSCHRIJVING)

Atelier Leon is een participatief dansatelier voor kinderen, jongeren en volwassenen. Los van bestaande rolpatronen nodigt Leon je uit om jezelf te tonen via dans en beweging. Danservaring is niet vereist en ook inschrijven is niet nodig. Kom gewoon meedoen. Elke zaterdag van 10:00 > 12:00 in Huis der Culturen te Sint-Jans-Molenbeek.

9-12 jaar

Mini makers

Onder de naam MolenLight2 bieden Fabwest en Fablab'ke dit seizoen gezamenlijke ateliers aan.

In het huis

Zal Fablab'ke  zich bezighouden met elektronica, muziek en explosies, terwijl Fabwest timmerwerk, motorisering en lassen zal aanbieden om een paradewagen te maken.

Au Fabwest

Fabwest proposera : menuiserie, motorisation soudage pour réaliser un char de parade.

Au Fablab’ke se sera électronique, musique et explosion. Les ateliers se dérouleront principalement au Fabwest mais, points importants, les séances pourront alterner entre les deux sites.

 

--> Reservering hier

 

événements

Il n'y a pas d'événements à venir pour cette catégorie.
Vous pouvez consulter les archives des événements passés pour cette catégorie.

Newsletter