> Kinderen Voir les archives> Zomer Stage

Zomer Stage


De inschrijvingen vonden plaats op 17 mei 2019, 8u00, per telefoon op 02/412 12 20.

Er zijn momenteel nog enkele plaatsen voor jongeren van 9-12 jaar tijdens de week van 1-5 juli en plaatsen voor jongeren van 13-16 jaar tijdens de week van 1-5 juli en de week van 8-12 juli.


35€ (Molenbeek en school Molenbeek)/60€ (andere)

De workshops beginnen om 9:00u, wij zorgen voor opvang vanaf 8:30u

Zomerstage 2019

Week 1: 1>5 juli 

Huis van Culturen

3-5 jaar

"Dansplaneet"

Marion

U bent van harte uitgenodigd om de Dansplaneet te verkennen! Een planeet waar het weer heel anders is, het kan heel snel of heel erg langzaam passeren. Om met zijn inwoners te communiceren, vertragen of versnellen we de tijd van onze eigen bewegingen. Dan zullen we deze gedanste berichten filmen om ze naar de inwoners de planeet te sturen. Verken het lichaam, de ruimte, de muziek, door middel van ervaringen en games waarbij de verbeelding zich ontwikkelt door de transformatie van het ritme.

“Op reis met muziek”

Françoise Marquet

Eindelijk is de zomer daar ! Het ideale moment om van ritme te veranderen, te dromen en nieuwe landschappen te verkennen. Ik stel je voor door de tijd te reizen en zo verschillende soorten muziek te ontdekken. Samen genieten we van geluiden uit Europa, Azië of Afrika. Tijdens deze week maak je ook je eigen reisboekje dat je dan thuis verder kan versieren!

6-8 jaar

Clown en circus

Rosemary Velasquez

In dit atelier ontdek je wat je lichaam allemaal kan. Je leert zelf nieuwe bewegingen bedenken en deze -soms in een solo, soms in groep- achter elkaar zetten in een circusvoorstelling. Er is veel tijd voor experiment en improvisatie, je beweegt veel zelf maar leert ook bij door anderen te observeren, te experimenteren en je te laten inspireren door Rosy! Samen creëren is het doel van dit atelier circus en clown. Kom met alle energie die je in je hebt, en leef je uit in beweging.

Atelier rond geluiden, verhalen en muziek.

Mathilde Maillard

Als je nu eens besliste alle bestaande geluiden op de wereld te vervangen door eigen verzonnen geluiden, hoe zou dat klinken? Geluiden uit het verleden, uit de toekomst… Het mysterieuze geluid der dingen…

9-12 jaar

Dans en beweging

Saskia De Ronde

Iedereen heeft zijn eigen manieren om te bewegen, om te dansen. Samen met Saskia maken jullie er een geheel van, een mix van plezier, verassing, nieuwe bewegingen en dag na dag meer en meer een groep.

Geschiedenis et herinneringen

Laure AKA Iris

Met verf en ander materiaal gaan we aan de slag om een volledig nieuwe en unieke landkaart te maken.

We kijken eens goed rondom ons, we verkennen het museum Momuse boven het Huis van Culturen, voegen er onze eigen persoonlijke herinneringen en ideeën  aan toe en maken zo een landkaart die nergens anders bestaat!

13-16 jaar
Filmstage

Hugo Amoedo

We zijn het gewoon ons een groot deel van de tijd bezig te houden met allerlei schermen maar wat zou er gebeuren als we zelf, met onze eigen camera, zouden gaan experimenteren, filmen, monteren (…). Een buitenkans om met film onder begeleiding van een filmmaker zoals Hugo aan de slag te gaan!

WAQ
3-5 jaar
Beeldende kunsten en verhalen

Sophie Barthelemy

Met Sophie Barthelemy. Deze stageweek is vooral  beeldend, op verschillende speelse manieren. Sophie neemt je mee in een wereld van verhalen, illustratie en zelf gemaakte boeken.

soleil
6-9 jaar
Mijn buurt, mijn verhaal

Lucie

We gaan op stap in onze wijk en zien er zeker dingen die raar zijn of plekken die we speciaal vinden. Stukjes buurt, sommige waar we van houden en andere die echt niet cool zijn! Over al die plekken, dingen en mensen hebben we zonder twijfel wat te vertellen, of het nu waar of helemaal verzonnen is. Wat we nadien met verhalen doen zien we nog wel, ze in een boekje op een bank laten liggen voor de volgende lezer? Ze met krijt op de grond schrijven…?

13 jaar + volwassenen
Een samenwerkingtussen Fablab'ke en La Fonderie, een mix tussen traditionele technieken (metaal gieten...) en moderne technologie (3D printing...). Van 11 tot 17u (uren enkel voor deze specifieke stage).
Volwassenen kunnen zich in La Fonderie inschrijven.Week 2: 8>12 juli

Huis van Culturen

3-5 jaar

Beeldende kunsten en verhalen

Sophie Barthelemy en Collectif Corail

Deze stageweek is vooral  beeldend, op verschillende speelse manieren. Sophie neemt je mee in een wereld van verhalen, illustratie en zelf gemaakte boeken, Corail stelt een artistiek laboratorium voor met het accent op volume en installatie.

6-8 jaar
(Héél) beeldende kunsten

Ophélie Mac

Schilderen, plakken, tekenen, verzamelen en spelen met je zelfportret. Grote mond, ronde kin, kastanjekleurige ogen, hoekige neus, haar met krulletjes, blozende wangen… Hoe zou jij jezelf portretteren? Wild of rustig gezind? Welke materialen of vormen je ook kiest, alles is mogelijk, jij beslist hoe je er uit ziet !

Theater

Alice Martinache

Vakantie is fantastisch maar soms kom je ook wel minder grappige situaties tegen… Weer die kwallen op het strand, onmogelijk je stukje meloen op te eten zonder wespen of die buurjongen je maar blijft in het zwembad duwen! Jouw beste maar ook mindere vakantieherinneringen zijn ideale ingrediënten om een origineel theaterstuk in elkaar te knutselen.

9-12 jaar
Op het podium

Valérie D’Hondt

Beeld je in dat je een astronaut bent, en je bevindt je in de ruimte.

Speel met een denkbeeldige bal en je hoort het stadion je naam scanderen.

Theater geeft je de mogelijkheid om elke plek te creëren die je maar kunt bedenken. Stap in de theatrale ruimte en werk samen met je groep naar een voorstelling toe.

Fablab en soundscape

Stéphanie Laforce & Co

Tijdens deze stage maak je kennis met verschillende tools van het fablab’ke. Het accent van deze week ligt op het ontwerpen van machines die geluid maken maar je kan evengoed aan de slag met de lasercutter, 3D printer of elektronica.

13-16 jaar

Textielontwerp en upcycling

Aurore Brun

Op basis van een oude sweatshirt kan je al heel wat experimenteren met druktechnieken en motieven. Een kledingstuk kan je een nieuw leven geven, de mogelijkheden met textiel als materiaal en Aurore om te begeleiden zijn onbeperkt.

35€ (Molenbeek en school Molenbeek)/60€ (andere)


événements

Il n'y a pas d'événements à venir pour cette catégorie.
Vous pouvez consulter les archives des événements passés pour cette catégorie.

Newsletter