> Kinderen Voir les archives> Zomerstage 2020

Zomerstage 2020


De inschrijvingen voor de zomerstages vinden plaats op 12 juni vanaf 8 uur 's ochtends op: 02/412 12 20.


Deze zomer organiseren we 4 stageweken omdat we  de groepen verkleind hebben  om de sanitaire maatregelen correct te kunnen toepassen. Om iedereen de kans te geven om in te schrijven voor een stageweek,  wordt, bij voorkeur, gevraagd om maar voor  een week per gezin in te schrijven. Indien er alsnog plaatsen beschikbaar zijn, is een inschrijving voor een bijkomende stageweek mogelijk."MICRO-MACRO"

Programma voor de 4 stageweken:


Juli

Week 1: van 6 tot 10 juli


3-5 jaar

Beeldende kunst/beweging (met Rebeca)


Rebeca stelt een stage voor met dans en beeldende creaties voor de allerkleinsten. Samen met haar zullen we onze eigen ruimte creëren, onze eigen kleine wereld. Met onze lichamen, onze handen, vol verf, touw, karton, muziek en verbeelding!
6-8 jaar

Muziek (met Zénon)


Zénon is een muzikant, hij maakt instrumenten met alles wat hij om zich heen vindt.

Blaasinstrumenten, percussies, reuze xylofoons, installaties om in te spelen: met wat we gaan bouwen, improviseren we een concert in de tuin van het huis.
9-12 jaar

Fablab'ke+ MicroFolie (met Thomas en Charlotte)


De MicroFolie en het FabLab'ke slaan de handen in elkaar om een museum-hackaton te organiseren.

De kinderen zullen de rijkdom van de digitale collectie ontdekken, evenals die van het gemeentelijk museum, Momuse.
Tijdens deze stage begeleiden onze animatoren hen om de werken te herinterpreteren, om ze binnenstebuiten te keren, a.d.h.v van creaties gerealiseerd in het FabLab. 
13+

Stop motion vidéo (met Eliott & Marine)


Marine is filmmaker, monteuse en illustratrice, Eliot is tekenaar, schrijnwerker en digitaal beeldhouwer, samen hebben ze voor jou een "BricoLab" workshop uitgewerkt: een week lang om van alles te bedenken in een groep!

Zoals echte Hollywood-scriptschrijvers werk je in team aan een verhaal. Al gehoord van stop motion? Dankzij creatie in 3D en in hout maak je zelf je film van A tot Z.
Week 2 : van 13 tot 17 juli


3-5 jaar

Beeldende kunst (met Francesca)


Stel je twee workshops voor: de ene Micro en de andere Macro, we zullen de dingen in het groot ervaren in de voormiddag en in het klein in de namiddag. Al je gebaren, je gereedschap, je beelden, je verhalen krimpen en worden klein... Om te groeien en te groeien en te groeien en gigantisch te worden tot je het plafond raakt! Je zal nu eens bewegen, knippen, schilderen, manipuleren, luisteren, praten in oneindig grote en dan weer in oneindig kleine universa.
6-8 jaar

Theater (met Valérie)


Valérie stelt ons voor om ons te amuseren met het universum "minuscuul" door het woord te geven aan insecten... en mensen. Bij haar is het improvisatietheater en "slam battles" om rijmende woorden te oefenen.
9-12 jaar

Theater (met Alice)


"Wie ben ik? Wie ben jij? Volg je me? Volgt men jou? Volgen we je? We volgen je zonder iets te zeggen. Blind. Je bent de grootste. Ik ben klein. Ik heb geen keus. Zo is het genoeg! We keren om. Ja, we zijn geen schapen! De kinderen gaan samen met Alice op een nieuw theatraal avontuur met als thema "Wij zijn geen schapen" om een week lang in een groep te spelen, zich uit te drukken en de kunst van het theater te ontdekken.
13+

Fablab'ke+ Micro Folie (met Thomas & Charlotte)

De MicroFolie en het FabLab'ke slaan de handen in elkaar om een museum-hackaton te organiseren.

De kinderen zullen de rijkdom van de digitale collectie ontdekken, evenals die van het gemeentelijk museum, Momuse.
Tijdens deze stage begeleiden onze animatoren hen om de werken te herinterpreteren, om ze binnenstebuiten te keren, a.d.h.v van creaties gerealiseerd in het FabLab. 
Augustus

Week 1 : van 17 tot 21 augustus


3-5 jaar

Beeldende kunst/beweging (met Kidzone)


De stage krijgt vorm op basis van de voorstellen van de kinderen en de zin "In de stad is er... ». Wat is er? Kleine en grote dingen: insecten, metro's, fietsen, verschillende ritmes, kinderen, ouderen, discussies... Met Kidzone wordt elke ochtend een ontdekking, een nieuwe manier van verbeelding van onze wereld: van dichtbij of veraf door de plastische kunsten en al hun technieken.
6-8 jaar 

Beeldende kunst/beweging (met Zoé)


Stel je twee workshops voor: de ene Micro en de andere Macro, we zullen de dingen in het groot ervaren in de voormiddag en in het klein in de namiddag. Al je gebaren, je gereedschap, je beelden, je verhalen krimpen en worden klein... Om te groeien en te groeien en te groeien en gigantisch te worden tot je het plafond raakt! Bij Zoë zal je nu eens bewegen, knippen, schilderen, manipuleren, luisteren, praten in oneindig grote en dan weer in oneindig kleine universa.
9-12 jaar

Muziek (met Antoine)


Een boeiende stage waarbij je liedjes maakt en opneemt met zanger Antoine Loyer. Je hoeft geen muzikant te zijn! We schrijven onze grappige en poëtische teksten (in welke taal dan ook) over het thema ruimte en we maken onze eigen speelgoedinstrumenten. En op het einde, nemen we onze eigen plaat op die over de hele wereld kan worden beluisterd.
13-16 jaar

Breakdance (met Lucas)


Dansplezier waarbij je kennis maakt met de streetdancecultuur staat bij dit atelier voorop ! Lucas stelt je hiervoor een evenwicht voor tussen het beheersen van de danstechniek en choreografie-ervaringen. Ook je eigen vrijheid om te bewegen en eigen experimenten krijgen zeker een plaats !  Doelstelling : samen unieke dansen creëren.
Week 2 : van 24 tot 28 augustus


3-5 jaar

Beeldende kunst/muziek (met Mélodie)


Zin om te zingen, geluid te maken, te bewegen en te spelen met materialen en kleuren ? Ga mee op de muzikale reis van Mélodie. Samen maken muziekinstrumenten met buizen, doosjes, elastieken en rekkertjes. We spelen met ritmes en maken samen onze eigen muziek. En als we moe gedanst en gezongen zijn, rusten we uit op het verhalentapijt.
6-8 jaar

Beeldende kunst (met Marion)


Er is ons een ruimte toebedeeld. Het is bedekt met papier. Op de vloer, op de muren. Alles is wit.

Onze speeltuin is er. Van de kleinste tot de grootste, van de reus tot de macroscopische, we zullen ons een inventaris van kleurige vormen voorstellen! Deze witte ruimte wordt gevuld met lijnen, vlakke kleurvlakken, sporen, trajecten. Dus als je niet bang bent om vies te worden, als je wilt experimenteren, schilderen, kom dan naar de stage van Marion: we zullen schilderen met gigantische penselen, met handen en voeten.
9-12 jaar

Muziek (met Zénon)


Zénon is een muzikant, hij maakt instrumenten met alles wat hij om zich heen vindt.

Blaasinstrumenten, percussies, reuze xylofoons, installaties om in te spelen: met wat we gaan bouwen, improviseren we een concert in de tuin van het huis.
13+

Fablab' Marionnettes


Bijna het programma
WAQ


6-10/07

6-9 jaar met Catherine Alvis


Stap voor stap, zaadje per zaadje, reizen we door de wereld van de boerderij, het land en de keuken.

De hele week door worden we boeren in de stad. We bezoeken een boerderij (Ferme du Chant des Cailles), we ontdekken samen collectieve moestuinen, we bewerken het land, we koken samen kleine biologische wonderen en …we spelen.

Een reis van de plantage naar de compostering… zonder het eten te vergeten.13-17/07

3-5 jaar met Fanny Badaf


We brengen de hele dag met Fanny door en de workshop is georganiseerd rond een boek.  Doorheen de pagina's zullen we thema's zoals natuur, dieren, recycling, samenleven en zelfrespect behandelen. We zijn samen en met onszelf, we tekenen terwijl we plezier hebben, we knutselen terwijl we opgroeien ... Muziek is onze kleine gids tijdens de activiteiten en wanneer we de tijd nemen, stoppen we, ademen we voor een yoga momentje!17-21/08

6-9 jaar met Manuel Sajn


De fresco's zijn terugkerende elementen in het Brusselse landschap. Ze herinneren de bewoners aan de figuren die vroeger in de stad woonden.

De voorgestelde workshop is een gelegenheid voor de kinderen om hun eigen fresco's te maken, waardoor voorbijgangers hun unieke blik op hun stad kunnen zien. Laat de acteurs van morgen ons de gemeenschappelijke geschiedenis van een wereld in opbouw vertellen.
10-14/08

3-5 jaar met Rebecca Fruitman


Laten we de sporen observeren die onze voetjes in de ruimte achterlaten. Laten we de tijd nemen om de impact van onbewegingen te volgen. Wat als ik drie stappen terug zou doen? Laten we met behulp van borstels, krijt en draden in alle kleuren onze paden collectief vormen en een nieuw standpunt innemen, vanaf de grond.

événements

Il n'y a pas d'événements à venir pour cette catégorie.
Vous pouvez consulter les archives des événements passés pour cette catégorie.

Newsletter