> Agenda > Jecta

vri 20/04/ - don 03/05/2018

Jecta


In 1939 ontstaande de JETCA-kunstkring onder impuls van Alfred Pietercelie. Meer dan theoretische meningen, zijn het vooral vriendschapsbanden die deze kunstenaars -Brabantse landschapschilders voor het merendeel-
verenigden. Vanaf het begin van dit avontuur, werd het afgesproken dat elke artiest van een totale vrije meningsuiting zou genieten, maar ook dat het persoonlijk belang plaats aan de indruk van iedereen moest laten. JETCA bleef levenslang een katalysator van verschillende schilderkunsttendensen van zijn tijdperk en werd de plaats van een hevige artistieke activiteit in het Noordwesten van Brussel.

Artiesten :
Serge Bennekens (chromaluxe), Marie-France Bruckman (peinture), Yvonne Delgof (sculpture), Francis Liesen (pastel et encre de chine), Georges Seconde (collage), Godelieve Simons (photographie), Marcel Verhofstadt (peinture)

waar :

Karreveldkasteel - Koningin Elisabethzaal

bij :

vri 20/04/ - don 03/05/2018
don 19/04/ 18:00 (vernissen)

Tarief :

Gratis

événements

Il n'y a pas d'événements à venir pour cette catégorie.
Vous pouvez consulter les archives des événements passés pour cette catégorie.
Het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek
Mommaertsstraat 4 - 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Tel : 02 415 86 03 | Email : contact@lamaison1080hethuis.be
Een initiatief van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en staat onder beschermheerschap van burgemeester en Schepenen, met de steun van de Federale Overheidsdients die verantwoordelijk is voor het Grootstedenbeleid, van de COCOF, en de Federatie Wallonië Brussel.

Recherche

MolenbeekTV

Newsletter


Nieuws