> Agenda > Le voyage de Khadija

vri 30/11/ 20:00

Le voyage de Khadija

Khadija, een in Amsterdam geboren vrouw van Marokkaanse ouders uit de Rif-regio, is al 20 jaar niet teruggekeerd naar het kleine dorpje dichtbij Melilla waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen en waar ze elke zomer naartoe gingen. Toen ze zich bewust is geworden van haar rechten en vrijheden, raakte ze in conflict met de cultuur van haar familie, zo anders dan de Nederlandse cultuur. Ze besluit terug te keren naar Marokko om zich te verzoenen met haar verleden en haar afkomst, maar vooral om meer te leren over haar idool, haar grootmoeder van vaders kant, Mamma Allal, een sterke en moedige vrouw die alle mannen van het dorp vreesden.

Cinéma nl & rif - sous-titré fr

waar :

Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek

bij :

vri 30/11/ 20:00

Tarief :

2 euro

December 2018

zat 01/12/ 19:30

Souvenirs, souvenirs… Hommage à Johnny Hallyday

Karreveldkasteel - De Schuur
Een jaar geleden overleed Johnny Hallyday en liet zijn fans in tranen achter. Toch bleven die vastbesloten om Johnny in hun leven met een stip op één te plaatsen en voor altijd verder te laten leven. Molenbeek viert de zanger met een feestelijke avond rond het kinderkoor " Singing Molenbeek " (gedirigeerd door Zeno Popescu), dat enkele a capella-liedjelees meer

zon 02/12/ 16:00

Kasteel Karreveld
En fr lees meer
Het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek
Mommaertsstraat 4 - 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Tel : 02 415 86 03 | Email : contact@lamaison1080hethuis.be
Een initiatief van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en staat onder beschermheerschap van burgemeester en Schepenen, met de steun van de Federale Overheidsdients die verantwoordelijk is voor het Grootstedenbeleid, van de COCOF, en de Federatie Wallonië Brussel.

Recherche

MolenbeekTV

Newsletter


Nieuws

Facebook Suivez nous sur Facebook