> Kinderen > Stages - zomer 2022

Stages - zomer 2022 [archives]

#CO.PIE-PASTE

Stage van 04/07 tot 08/07 OF 11/07 tot 15/07

De inschrijving voor de creatieve paasstage in het Huis van Culturen gaan door op 10 mei 2022 per telefoon op 02/412 12 20 vanaf 17u tot 19u.

Vanaf 11 mei kan je je ook inschrijvingen via het onthaal en/ of door te bellen naar 02/415 86 03.

 


Week 1 – 04/07 > 08/07

 

3-4 jaar, geanimeerd door Sarah/Adèle :

Welkom op Molenbeek-plage!   (discipline(s): Plastische kunst)

Reizigers, kom met ons mee naar Molenbeek-strand! Een week op zee om de echte en denkbeeldige onderwaterwereld te ontdekken: kogelvissen, tandbaarzen, kwallen, walvissen, plankton, koraal... om steeds weer opnieuw te beleven. Stempels, stempels, collages, patronen in verf of pastellen... Laten we samen het grote blauw induiken!

 ***

4-5 jaar, geanimeerd door Ilaria Orlandini :

Het kunstwerk komt tot leven!  (discipline(s): Dans, fysisch theater)

De dag begint met een groepsopwarming in een cirkel om het lichaam voor te bereiden op beweging en de geest op vrijheid van spel en expressie. We werken aan het verdiepen van lichaamsbewustzijn en plaatsing in de ruimte, coördinatie, gebruik van lichaams, gewicht en ademhaling. In de namiddag zullen de kinderen kunstwerken aangeboden krijgen (van de prehistorie tot vandaag).

We beginnen met het observeren van een kunstwerk, het stellen van vragen en het contextualiseren ervan. De leerlingen zullen het schilderij in de ruimte reconstrueren om het te belichamen. Het kunstwerk komt tot leven, wordt bezield, beweegt en transformeert. Word een prehistorisch dier, een

prins-ess van het Rinascimento, een lijn van Kandinsky of een graffiti van Keith Haring. Door groepsimprovisatie zal het onbekende potentieel naar boven komen. Wij zullen nieuwe communicatiekanalen openen om toegang te krijgen tot nieuwe mogelijkheden en verder te gaan dan onze automatismen.

***

6-9 ans, geanimeerd door Saskia et Erika

Disciplines alternés  : matin - âpres midi

Co.pier-Co.ller (discipline(s): dans, kunst...

We gaan verschillende Latijns-Amerikaanse ritmes leren kennen, zowel in dans als in muziek. De kinderen zullen kunnen creëren, voelen en ondervinden..... In de namiddag maken ze zelf een instrument voor een klein concert aan het einde van de week.

***

6-9 jaar, geanimeerd door Anouk

Mexicaanse Pinata’s maken : (disciplines) Beeldende kunst en cultuur

Oune, dos, trèss aan jullie  scharen, lijm en crêpepapier! Mexico  feest! Deze week gaan we piñata's maken in alle kleuren en vormen*. We zullen ook accessoires maken zoals een vilten masker (een beetje handnaaien en basisborduurwerk om de vingertoppen los te krijgen) en een stok, die beide gebruikt zullen worden voor de uiteindelijke feestelijke explosie!

*En aangezien het thema van deze zomer "kopiëren en plakken" is, zullen wij ons voor onze creaties laten inspireren door de schilderijen van schilders uit Mexico of elders.

 ***

9-12 jaar, geanimeerd door Fablab

Disciplines alternés  : matin - âpres midi

Stage over hernieuwbare energie!

.Maak insectachtige robotten op zonne-energie, vind mechanische planten uit die zich voeden met wind of programmeer een robot om in zijn eigen biotoop te overleven... Dit is het programma van de workshop "cnew life for new climat".

***

9-12 jaar, geanimeerd door micro-folie 

Co.pier-Co.ller - beeldende kunst

Waarom schilderde Andy Warhol Marilyn Monroe? En waarom kopieerde hij dit portret zo vaak in verschillende kleuren? Warhol verhief deze symbolen van consumentisme en reclame tot het niveau van kunst en gebruikte ze in zijn schilderijen.

We werken met reeksen en kopieën, we leren verschillende kunstenaars kennen die deze methode hebben gebruikt en we hebben de kans om er zelf mee te werken.

***

13-16 jaar, geanimeerd door Samuel

Vliegeren (discipline(s): plastische kunst – begeleid door Samuel

Een workshop over vliegen en vliegers!

Vliegers maken ter grootte van jezelf!  of zelfs groter !

Laat je creativiteit en verbeelding de vrije loop met Samuel, en geniet van het gebruik van kleuren en kleurencombinaties om deze te vertalen naar je vlieger uit je verbeelding!

Je bent klaar om de zomer in te gaan na deze stage!
Week 2 – 11/07 > 15/07

3-4 jaar, geanimeerd door Aïda Coraline

Workshops gericht op artistieke expressie en lichaamstaal.  (Discipline(s): plastische kunsten

Het thema van elke dag zal een van de technieken en de herhaling van de gebaren zijn.

- Kleur en schilderen. Het maken van chromatische toonladders met vingerverf.

- Lijn, contour, tekenen en zelfexpressie.

- Collage is de te kiezen optie.

- Eenvoudige vormen. Licht en Tangram.

- Schilderij en geluid. Jezelf uitdrukken door naar muziek te luisteren.

Kinderen zullen hun eigen ervaringen met kleur, zelfexpressie met materialen en creativiteit creëren. Alle workshops beginnen met verschillende opwarmspelletjes. Na elke pauze, of die nu kort of lang duurt, wordt er een spel gespeeld om de sfeer van de workshop te herstellen.


4-5 jaar, geleid door Sarah/Adèle

Laten we naar de markt gaan (discipline(s): Plastische kunsten)

Laten we een reis maken langs de markten van de wereld... om de marktkramen van Marokko, Senegal, China, India, Italië te observeren en na te bootsen... tot aan de markt van Molenbeek toe! Wat vind je op de markt? Hoe werkt het? Etiketten, fruit, groenten, kleren,...

Gedurende de week zullen we onze eigen kleine lokale markt creëren door het leren van verschillende artistieke technieken rond het motief, zoals stempels, afdrukken, schilderen, ....

 ***

6-9 jaar, geanimeerd door Rosy &Francesca

Disciplines alternés : matin - âpres midi

Break dans en plastische kunsten (vakgebied: dans en plastische kunsten...)

Break Dance workshops en creatie van routines. Een week gewijd aan dans en het kennen en herkennen van de elementen van Break Dance, Freeze, Power Moves (begin), FootWork om routines te kunnen creëren (figuren maken met de lichamen), in duo's, trio's en groepen met het thema, het doel is om alle elementen te mixen om een levend beeld, ontwerp, verhalen, spelletjes rond Paste Copy te creëren met de bewegingen en een speelse sfeer.

 ***

9-12 jaar, geanimeerd door Eve-Coralie

Het masker in al zijn vormen (discipline(s): dans, plastische kunsten...)

Dans-theater en masker

Wij stellen een verkenning voor tussen dans en theater van beweging en plastische kunsten, meer bepaald met de creatie van theatermaskers. De twee disciplines zullen elkaar dag na dag nazingen. Zo kunnen de kinderen de hele week hun masker bezielen en leven geven. Het is onze wens dat de workshop interactief is en dat de kinderen de mogelijkheid hebben om verbanden te leggen tussen de verschillende workshopmomenten.

Door de vele mogelijke verbanden tussen de plastische en de landschappelijke kunsten te ontdekken, willen wij hen verschillende transformaties, aanpassingen en evoluties laten ondergaan die eigen zijn aan de creatieve handeling. Wij stellen ons ontmoetingsmomenten voor tussen de twee kleine groepen kinderen en de twee workshops, rond momenten van performance en installatie.

 ***

9-12 jaar, geanimeerd door Lucia

Het masker in al zijn vormen

Maskers bestaan al sinds mensenheugenis, om te verbergen, te transformeren, te beschermen, zichzelf en iemand anders te zijn.

In de creatieve workshop zullen de kinderen papier- en kartonmaskers maken door te spelen met verschillende technieken zoals schilderen, knippen, plakken van papier en karton in verschillende kleuren en materialen. Beetje bij beetje zullen zij stukken in elkaar zetten en een personage of een meer onbepaalde vorm creëren naargelang van hun inspiratie.

 ***

13-16 jaar, geanimeerd door Florence Cats

(discipline(s) : beeldende kunst en geluidskunst)

Geluid wordt doorgegeven omdat de aarde een atmosfeer heeft, een atmosfeer die de lucht en het licht kleurt - lucht is niet leeg, lucht vibreert - wij zullen luisteren naar de geluiden die in de lucht worden doorgegeven - de wind, het rinkelen, het pulseren, het piepen, de vogels, de regen, het gezoem... We gaan rondlopen, luisteren en aantekeningen maken, vormen en tekens verzinnen om de geluiden te onthouden en dan gaan we een partituur maken van de tekens in sterrenbeelden.

We kunnen het geluid niet vangen, maar we kunnen wel het signaal ervan opvangen en met onze stem, onze handen, onze adem of met een instrument - waar resoneert dit geluid? Hoe vibreert dit geluid? Hoe trillen we als dat geluid?

PRIJS


35 € voor Molenbeekenaars en kinderen die in een Molenbeekse school ingeschreven zijn (30 € voor 2e ingeschreven kind, 25 € voor de 3e ingeschreven kind, enz.).

60 € voor niet-Molenbeekenaars (50 € voor 2e ingeschreven kind, 40 € voor de 3e ingeschreven kind, enz.).

événements

Il n'y a pas d'événements archivés pour cette catégorie.

Newsletter